دکتر ساره فرهادی | فلوشیپ درمان اختلالات مفصل فک

ارتباط وزوز گوش با استرس و اضطراب

ارتباط وزوز گوش و افسردگی و استرس

بسیاری از افراد برای مدت کوتاهی تجربه زنگ زدن یا وزوز گوش‌ها را داشته‌اند. این اغلب به دنبال قرار گرفتن طولانی مدت در معرض حجم صدای بالا، مانند یک کنسرت است. اما برای برخی از افراد، صدای وزوز یا سوت در گوش آنها ثابت و مداوم بوده و با افزایش صدا در شب و در لحظات آرام در طول روز همراه است.

وزوز گوش سبب شنیدن صداهای ثابتی می‌شود که از داخل بدن شما می‌آید. این صداهای داخلی به جای یک منبع بیرونی، می تواند شرایط سختی برای برخی از افراد ایجاد کند که در برخی موارد در صورت عدم درمان منجر به استرس، اضطراب و افسردگی نیز می‌شود. بنابراین وزوز گوش و افسردگی و استرس با هم مرتبط هستند.

یک تیم تحقیقاتی ایتالیایی اخیراً دریافته‌اند که افرادی که وزوز گوش مزمن را تجربه می‌کنند، در مقایسه با جمعیت عمومی، شیوع بسیار بیشتری از اضطراب و افسردگی دارند. این اختلالات روانی اگر آزاردهنده شود، دلیل بیشتری برای درمان وزوز گوش است. در ادامه مطلب به شکل دقیق‌تر به رابطه وزوز گوش و افسردگی و همچنین وزوز گوش و استرس می‌پردازیم.

مروری بر وزوز گوش و استرس و افسردگی

وزوز گوش صدای غیرطبیعی در داخل گوش است که دو نوع اصلی از آن بر اساس علل احتمالی وجود دارد. مورد اول وزوز گوش ذهنی است که بسیار شایع‌تر است و ۹۵ درصد موارد را تشکیل می‌دهد. این اختلال شنیداری زمانی است که صداها فقط توسط فردی که وزوز گوش را تجربه می‌کند شنیده می‌شود. این نوع وزوز به شدت با کاهش شنوایی مرتبط است.

وزوز گوش عینی نوع دیگری از وزوز گوش است که بسیار نادرتر است و زمانی اتفاق می‌افتد که شخص دیگری مانند پزشک، بتواند صداهایی را که فرد مبتلا به وزوز می‌شنود احساس کند. این نوع وزوز معمولاً با مشکلات قلبی عروقی مانند رگ های خونی آسیب دیده یا سوفل قلبی مرتبط است. همچنین وزوز گوش اثرات ناخوشایند دیگری نیز دارد و به دلیل ارتباط وزوز گوش و افسردگی و استرس، مشکلات روانی را نیز می‌توان از پیامدهای وزوز گوش دانست.

استرس یک اختلال روانی است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. استرس در صورت عدم تطابق خواسته‌های فرد با منابع یا توانایی‌های بیولوژیکی، روانی و اجتماعی به‌وجود می‌آید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند استرس همیشه برای سلامتی مضر است. این در حالی است که وجود مقدار مشخصی از استرس یا تاثیرات مثبتی داشته و به ایجاد تمرکز روی کار کمک می‌کند.

در زندگی طبیعی انسان، احساس ناامیدی و غم وجود دارد. با این حال در برخی موارد نه تنها عواطفی مانند ناامیدی و ترس با گذشت زمان به صورت طبیعی در فرد از بین نمی‌روند، بلکه تشدید نیز می‌شوند. در ای حالت فرد دچار افسردگی می‌شود. در ادامه مطلب به رابطه وزوز گوش و افسردگی و استرس می‌پردازیم.

رابطه وزوز گوش و استرس چیست؟

افراد دچار به وزوز گوش، احساسات و واکنش‌های متفاوتی نسبت به آن دارند. وزوز گوش در برخی افراد تبدیل به بزرگترین استرس زندگی آنها می‌شود. برخی دیگر نیز وزوز گوش خود را چندان جدی نگرفته و به روشی خنثی و آرام به آن پاسخ می‌دهند.

اغلب تصور می‌شود که واکنش‌های متفاوت به وزوز گوش به دلیل شخصیت‌های متفاوت افراد است. اما شواهد تحقیقاتی صورت گرفته در مورد وزوز این موضوع را تایید نمی‌کند. این شواهد حاکی از آن است که دلیل استرس در برخی افراد و عدم استرس در افراد دیگر، عقاید متفاوت آنها در مورد وزوز گوش است.

افرادی که به دلیل وزوز گوش خود دچار استرس می‌شوند، اغلب درمورد روش‌های نشان‌دهنده یأس، ناامیدی و از دست دادن لذت فکر می‌کنند. آنها باور دارند که هرگز به آرامش نخواهند رسید. این افراد از تداوم استرس بسیار ناراحت شده و از آن هراس دارند، در نتیجه نگران سلامتی و عقل خود بوده و از وزوز گوش فرار می‌کنند. هنگامی که در مورد عبارات مذکور فکر می‌شود، در می‌یابید که وزوز گوش ممکن است مقدار زیادی استرس را به دنبال داشته باشد.

بر اساس این توضیحات، استرس یک پیامد خود ساخته از وزوز گوش محسوب می‌شود. این یعنی در حالت طبیعی استرس نتیجه وزوز گوش نیست، در‌واقع خود افراد بر اساس اعتقادات و نگرش خود نسبت به وزوز گوش، استرس را ایجاد می‌کنند.

درمان وزوز گوش و استرس

در حال حاضر هیچ درمان واحدی برای وزوز گوش وجود ندارد. با این حال گزینه‌های درمانی زیادی وجود دارد که می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را برای کسانی که صدای زنگ مزمن یا وزوز گوش را تجربه می‌کنند، بهبود بخشد.

از آنجایی که اکثر افراد مبتلا به وزوز گوش مشکل شنوایی دارند، اکثر بیماران از درمان ترکیبی مانند نصب سمعک هم برای کم شنوایی و هم برای وزوز گوش خود بهره می‌برند. سایرین با علائم شدیدتر ممکن است به درمان آکوستیک نیاز داشته باشند، مانند پوشاندن جزئی یا کامل صداهای وزوز با یک صدای جایگزین، یا درمان رفتاری، که می‌تواند به بیماران کمک کند تا وزوز گوش را با واکنش‌های رفتاری منفی جدا کنند.

وزوز گوش برای هر فردی که آن را تجربه می‌کند به‌گونه‌ای منحصر‌به‌فرد است. به این ترتیب بهترین گزینه درمانی به ترکیبی از عوامل خاص برای هر بیمار بستگی دارد. نکته حائز اهمیت این است که به دلیل وجود ارتباط میان وزوز گوش و افسردگی و استرس، درمان وزوز گوش می‌تواند افراد را از شر این اختلالات روانی نیز راحت کند.

از آنجا که استرس یک پیامد غیرطبیعی و خود ساخته از وزوز گوش است، با رفع وزوز گوش دلیلی برای استرس نیز وجود ندارد. بنابراین افرادی که به استرس ناشی از وزوز گوش دچارند، با پیگیری روش‌های درمان وزوز گوش می‌توانند استرس غیرطبیعی خود را نیز از بین ببرند.

مطالعات ارتباط وزوز گوش و افسردگی و استرس

تیمی متشکل از شش محقق در دانشگاه کاتولیک در رم تصمیم گرفتند تا سطح ناراحتی ناشی از وزوز گوش را در ۸۰ فرد مبتلا به وزوز گوش مزمن و همچنین اینکه آیا این بیماران از شرایط روانی مانند اضطراب و افسردگی رنج می‌برند، تعیین کنند. در پایان، محققان ارتباط معناداری بین وزوز گوش و افسردگی و اضطراب را کشف کردند.

به همه بیماران نسخه ایتالیایی پرسشنامه نقص وزوز گوش (THI) و مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) داده شد. سطح ناراحتی وزوز گوش در ۳۲٫۵ درصد از بیماران “خفیف” گزارش شد. ۱۵ درصد ناراحتی “نیمه خفیف” را تجربه کردند، ۱۲ درصد اظهار داشتند که ناراحتی «متوسط» دارند، در حالی که ۲۵ و ۱۵ درصد ناراحتی وزوز گوش خود را به ترتیب «شدید» یا «فاجعه‌بار» توصیف کردند.

تیم تحقیقاتی همچنین ارتباط بین ناراحتی بیماران، شدت کم شنوایی و سن آنها را بررسی کردند. مشخص شد که اضطراب و افسردگی در بین مبتلایان به وزوز گوش بسیار رایج است و به این ترتیب به ارتباط میان وزوز گوش و افسردگی و استرس پی بردند. در میان بیماران مورد بررسی، ۴۵ درصد از آنها دارای علائم اضطراب بوده و ۲۶٫۳ درصد نیز علائم افسردگی را از خود بروز دادند. ۴۲٫۵ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه هیچ نشانه‌ای از اضطراب یا افسردگی را نشان ندادند.

در نهایت محققان به این نتیجه رسیدند که بیماران مبتلا به وزوز گوش شانس بیشتری برای ابتلا به اختلالات اضطرابی و افسردگی و کاهش کیفیت زندگی دارند. این مطالعه تحت عنوان”رابطه بین ادراک وزوز گوش و ناراحتی روانپزشکی” در سال ۲۰۱۵ انجام شد و در آوریل ۲۰۱۷ در مجله بین المللی وزوز گوش منتشر شد.

سخن پایانی

وزوز گوش نوعی اختلال شنیداری است که با افسردگی و استرس ارتباط دارد. این مشکل در برخی موارد طولانی مدت بوده و به افراد آزار و اذیت‌ می‌رساند. رابطه وزوز گوش و افسردگی و استرس در مطالعات مختلفی اثبات شده‌است که در این محتوا از وب‌سایت دکتر ساره فرهادی، متخصص آسیب‌شناسی دهان و فک و صورت، به یکی از آنها اشاره شد.

 

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*