دکتر ساره فرهادی | فلوشیپ درمان اختلالات مفصل فک

درمان وزوز گوش | سوت گوش

وزوز گوش یکی از مشکلات رایج و بسیار ناخوشایند گوش است که ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود. با اینکه اکثر مواقع وزوز گوش به خودی خود از بین می‌رود، در برخی از موارد این مشکل ادامه پیدا کرده و برای مدت طولانی افراد دچار وزوز گوش را آزار می‌دهد.

روش‌های درمانی مختلفی برای رفع صداهای داخل گوش مطرح می‌شود. بعضی از این روش‌ها غیرپزشکی اما موثر هستند. برخی دیگر نیز کاملا علمی و اثبات شده‌ اند. در ادامه مطلب به بررسی بهترین روش‌های درمان وزوز گوش می‌پردازیم.

دلایل وزوز گوش چیست؟

برای تعیین اینکه چه وضعیت پزشکی زمینه‌ای ممکن است باعث وزوز گوش شما شده باشد، پزشک شما یک معاینه فیزیکی کلی از جمله معاینه دقیق گوش‌های شما انجام می‌دهد. حتما پزشک خود را از تمام داروهایی که مصرف می‌کنید مطلع کنید، زیرا وزوز گوش می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد.

اگر منبع مشکل نامشخص باقی بماند، ممکن است برای آزمایش شنوایی و اعصاب نزد یک متخصص گوش و حلق و بینی یا شنوایی شناس (متخصص شنوایی) فرستاده شوید. به عنوان بخشی از معاینه، ممکن است یک آزمایش شنوایی به نام ادیوگرام به شما داده شود. یک تکنیک تصویربرداری مانند MRI یا سی تی اسکن نیز ممکن است برای آشکار کردن هر گونه مشکل ساختاری توصیه شود.

روش‌های درمان وزوز گوش

اگر وزوز گوش شما نشانه یک بیماری زمینه‌ای باشد، اولین قدم درمان آن بیماری است. اما اگر وزوز گوش پس از درمان باقی بماند، یا اگر ناشی از قرار گرفتن در معرض صدای بلند باشد، متخصصان بهداشت گزینه‌های غیرپزشکی مختلفی را توصیه می‌کنند که ممکن است به کاهش یا پوشاندن صدای ناخواسته کمک کند.

گاهی اوقات، وزوز گوش خود به خود و بدون هیچ مداخله‌ای از بین می‌رود. با این حال باید درک کرد که همه وزوز گوش‌ها بدون توجه به علت قابل حذف یا کاهش اثرات نیستند.

اگر در مقابله با وزوز گوش خود مشکل دارید، ممکن است گروه‌های مشاوره و پشتیبانی برای شما مفید باشد. از پزشک خود بخواهید تا این گروه‌ها را به شما معرفی کند.

اگر علت وزوز گوش شما جرم بیش از حد گوش باشد، پزشک به‌منظور درمان وزوز گوش، گوش‌های شما را با مکش با یک ابزار منحنی کوچک به نام کورت پاک می‌کند یا به آرامی آن را با آب گرم بیرون می‌کشد. اگر عفونت گوش دارید، ممکن است به شما قطره گوش تجویزی حاوی هیدروکورتیزون برای کمک به تسکین خارش و یک آنتی بیوتیک برای مبارزه با عفونت داده شود. همچنین ممکن است در موارد نادر تومور، کیست یا اتواسکلروز (رسوب کلسیم روی استخوان گوش) جراحی لازم باشد.

در صورتی که وزوز گوش شما نتیجه اختلال گیجگاهی فکی  باشد که گاهی اوقات TMD نامیده می‌شود، احتمالاً پزشک شما را برای درمان مناسب به یک متخصصین حوزه دندانپزشکی که در درمان اختلالات مفصل فک تبحر دارند ارجاع می‌دهد.

رایج‌ترین روش‌های غیرپزشکی درمان وزوز گوش شامل درمان بازآموزی وزوز گوش، درمان شناختی، صدا درمانی، درمان دو وجهی و استفاده از انواع دارو می‌شود. هر روش ویژگی‌های خاصی داشته و به زمان‌های متفاوتی برای اثربخشی و بهبود نیاز دارند.

دارو برای درمان وزوز گوش

داروهای زیادی برای درمان وزوز گوش مورد مطالعه قرار گرفته‌است. برای برخی از موارد وزوز گوش، درمان با دوزهای پایین داروهای ضد اضطراب مانند Valium یا داروهای ضد افسردگی مانند Elavil، به کاهش وزوز گوش کمک می کند. همچنین ممکن است برای برخی افراد استفاده از یک استروئید در گوش میانی به همراه یک داروی ضد اضطراب به نام آلپرازولام موثر باشد. مطالعات مختلفی نشان داده‌اند که هورمونی به نام میزوپروستول نیز در برخی موارد مفید است.

لیدوکائین دارویی است که برای درمان انواع خاصی از ریتم‌های غیرطبیعی قلب استفاده می‌شود این دارو برای برخی افراد وزوز گوش را نیز تسکین می‌دهد، اما برای موثر بودن باید به داخل گوش میانی تزریق شود. با این حال، مزایای لیدوکائین تقریباً همیشه بیش از خطرات این دارو است و بنابراین جهت درمان وزوز گوش توصیه نمی‌شود.

‌بهترین روش درمان وزوز گوش چیست؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد مبتلا به وزوز گوش دارند این است که ‌بهترین روش درمان وزوز گوش چیست؟ قبل از انجام هر یک از روش‌های درمان وزوز گوش، با پزشک خود صحبت کنید. وزوز گوش برای هر فردی منحصر‌به‌فرد است و روش‌های درمان‌ مختلف، درمان قطعی وزوز گوش نخواهند بود. بنابراین دریافت بهترین روش درمان وزوز گوش ممکن است به معنای امتحان گزینه‌ها و ترکیب‌های مختلف برای یافتن آنچه برای شما مناسب است باشد.

اگر درمان‌های وزوز گوش را ترکیب کنید، یعنی باید به بیش از یک متخصص مراجعه کنید. برای مثال شما باید در کنار یک متخصص شنوایی، به یک متخصص سلامت رفتاری یا روانی یا متخصص درمان اختلال مفصل گیجگاهی فکی نیز مراجعه کنید.

درمان ترکیبی موفق به تعهد و صبر نیاز دارد. بسیاری از اشکال درمان از جمله رفتار درمانی و درمان بازآموزی وزوز گوش، بسته به شرایط خاص شما و نوع درمان ممکن است چندین جلسه در چند ماه طول بکشد.

جلوگیری از وزوز گوش

از آنجا که درمان قطعی وزوز گوش وجود ندارد، نکات پیشگیری از وزوز گوش بسیار مهم است. بنابراین لازم است پیش از اینکه به مشکل ناخوشایند وزوز گوش دچار شوید، از گوش خود در مقابل صداهای بلند مراقبت کنید.

خطر ابتلا به وزوز گوش با قرار گرفتن در معرض صداهای بلند افزایش می‌یابد، بنابراین محافظت از شنوایی هنگام رفتن به مراسم‌هایی که صدای جمعیت یا میکروفون بسیار بالاست، امر بسیار مهمی است.

اگر در اطراف صدایی هستید که آنقدر بلند است که نمی‌توانید در سطح مکالمه معمولی صحبت کنید، باید گوش گیر ببندید، از منبع نویز دور شوید یا آن را کم کنید.

سخن پایانی

وزوز گوش مشکلی است که گوش را پر از صدایی می‌کند که دیگران نمی‌شنوند. این یک مشکل رایج است که ممکن است شدید باشد و بر زندگی روزمره افراد تاثیر بگذارد. وزوز گوش یک بیماری نیست، بلکه علامت چندین بیماری پزشکی محسوب می‌شود.

وزوز گوش می‌تواند خوابیدن و تمرکز را برای افراد سخت کند. این مشکل همچنین می‌تواند زندگی روزمره افراد را مختل کرده و باعث شود آنها احساس ناامیدی، عصبانیت و افسردگی کنند. بنابراین پیشگیری از این مشکل پیش از آن که مجبور به استفاده از روش‌های درمان شوید، اهمیت فراوانی دارد.

در این مطلب به بررسی دلایل وزوز گوش و روش‌های مختلف درمان آن پرداختیم‌. یک امر بدیهی برای درمان وزوز گوش، مراجعه به پزشکان متخصص است. در همین راستا دکتر ساره فرهادی به‌عنوان پزشک متخصص با بررسی دقیق مشکل وزوز گوش، روش‌های درمانی اصولی و موثر را ارائه می‌دهند

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*