انواع وزوز گوش | بررسی انواع وزوز گوش
وزوز گوش یکی از مشکلات رایج گوش میباشد که ممکن است افراد زیادی آن را تجربه کرده باشند. به طور کلی، وزوز گوش به دو نوع عینی (بیرونی) و ذهنی (درونی) تقسیم میشود که هر یک از آنها نیز خود دارای انواع مختلفی هستند. انواع وزوزهای گوش بر اساس مدت زمان، میزان تاثیرات و درک صدا توسط فرد، با هم متفاوت هستند. اگر تمایل دارید با انواع وزوز گوش آشنا شوید با ما همراه باشید؛ زیرا ما در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع وزوز گوش بپردازیم.
وزوز گوش ذهنی
یکی از رایجترین انواع وزوز گوش، وزوز گوش ذهنی است؛ به طوری که ۹۵ درصد از وزوزهای گوش از نوع ذهنی هستند. در این نوع وزوز گوش، بیمار تنها قادر به شنیدن صدا است؛ صداهایی که از هیچ منبع خارجی تولید نمیشوند. در اغلب موارد، وزوز ذهنی به دلیل قرار گرفتن در معرض صداهای بلند به وجود میآید که در برخی موارد موقت بوده و در موارد دیگر امکان دارد قطع نشود. این نوع وزوز از لحاظ شدت وزوز و مدت زمان آن متفاوت است.
وزوز گوش عینی
وزوز گوش عینی یک نوع نادر از انواع وزوز گوش است که فقط ۵ درصد از انواع وزوزهای گوش به این نوع تعلق دارند. در این نوع وزوز، بیمار قادر به شنیدن صدای واقعی بخشی از بدن خود مثل عبور جریان خون یا انقباض عضلات است. البته این صدا برای پزشک نیز ممکن است قابل شنیدن باشد. وزوز عینی گوش اغلب بر اثر ناهنجاری عروقی یا انقباضات عضلانی برای فرد به وجود میآید. در صورتی که علت وزوز گوش عینی برطرف شود، صدای وزوز هم درمان میشود.
وزوز گوش عصبی
وزوز گوش عصبی نوع دیگر از انواع وزوز گوش است که در اثر اختلالات عصبی همچون بیماری ام اس یا بیماری منیر به وجود میآید که روی شنوایی فرد اثر میگذارد. این نوع وزوز گوش میتواند با علائمی چون سرگیجه، مشکلات تعادل یا احساس سرگیجه همراه باشد.
وزوز گوش ایدیوپاتیک
ایدیوپاتیک در پزشکی زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که یک بیماری بر اثر دلایل نامشخص یا به طور خود به خود به وجود آمده باشد. بنابراین وزوز گوش ایدیوپاتیک نوعی از وزوز گوش است که بدون هیچ دلیل خاصی آشکار میشود و با اختلال شنوایی مرتبط نمیباشد.
وزوز گوش سوماتیک
وزوز گوش سوماتیک یا حسی پیکری یکی از انواع وزوزهای گوش است که با لمس و حرکت بدنی در ارتباط است. این نوع وزوز گوش به وسیله سیستم شنوایی ایجاد نمیشود بلکه تحت تاثیر سیستم حسی است. وزوز گوش سوماتیک میتواند به دلیل اسپاسم عضلانی در گردن، اسپاسم عضلانی در گوش یا به دلیل تغییر حرکت فک فرد به وجود آید. اغلب افرادی که وزوز گوش سوماتیک دارند این نوع وزوز را فقط در یک گوش تجربه میکنند. وزوز گوش سوماتیک در طول روز از نظر شدت صدا متغیر است.
وزوز گوش حسی
اکثر افرادی که به وزوز گوش مبتلا هستند دارای وزوز گوش حسی هستند که این نوع وزوز گوش یکی از انواع وزوز گوش ذهنی محسوب میشود. وزوز گوش حسی میتواند به دلیل اختلالات گوناگونی باشد که روی نحوه درک صدا از مغز انسان اثر میگذارد. در واقع، این نوع وزوز یک عارضه جانبی دستگاه شنوایی به شمار میآید که هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد. بنابراین بیمار تنها میتواند از یک برنامه مدیریت وزوز گوش استفاده کند تا به تدریج به صدا عادت نماید؛ به طوری که دیگر صدای موردنظر او را اذیت نکند.
وزوز گوش موسیقیایی
وزوز گوش موسیقیایی یکی دیگر از انواع وزوز گوش است که به عنوان خیالات شنیداری یا توهمات موسیقیایی نیز معروف است. این نوع وزوز گوش به نسبت انواع دیگر شیوع کمتری دارد و صدای آن از تن های مختلفی تشکیل میشود. وزوز گوش موسیقیایی معمولا برای افرادی که مدتی مبتلا به وزوز گوش هستند و سن بالایی دارند، اتفاق میافتد. البته کسانی که از شنوایی طبیعی برخوردارند نیز میتوانند به این نوع وزوز گوش دچار شوند.
وزوز گوش تونال
وزوز گوش تونال نوع دیگری از وزوز گوش است که با وزوز ذهنی مرتبط میباشد. این نوع وزوز گوش به صورت شنیدن یک صدای ثابت با فرکانسی مشخص است و صدا میتواند کاهش یا افزایش داشته باشد. این مشکل ممکن است سبب ناراحتی و سردرگمی زیاد بیمار شود.
وزوز گوش ضربانی
در وزوز گوش ضربانی یا تپشی که نوعی وزوز موزون است، فرد صدایی را میشنود که هماهنگ با صدای قلب است. افراد بسیاری ممکن است پس از انجام ورزش شدید برای لحظهای وزوز گوش ضربان دار را تجربه کنند اما اگر این صدا به طور مداوم وجود داشته باشد به معنی ابتلا به وزوز گوش ضربان دار است. این نوع وزوز گوش که بسیار آزار دهنده است معمولا تغییر جریان خون در رگهای نزدیک گوش یا افزایش توجه به عبور جریان خون در گوش را نشان میدهد. وزوز گوش ضربان دار که با نام وزوز گوش عروقی هم شناخته میشود، تنها حدود ۴ درصد از انواع وزوز گوش را دربرمیگیرد. این نوع وزوز گوش از مشکلات سیستم قلبی عروقی ناشی میشود و باید آن را جدی گرفت تا فرد در معرض خطر بیشتر مانند حمله قلبی یا سکته قرار نگیرد.
وزوز گوش بم
وزوز گوش بم یا وزوز گوش با فرکانس پایین را شاید بتوان یکی از گیجکنندهترین انواع وزوز گوش نامید زیرا فرد بیمار مطمئن نیست صدای موردنظر در داخل گوش تولید میشود یا خارج از آن. اغلب این نوع وزوز گوش از نوع بم بوده و به صورت هو هو، هوم هوم و زمزمه شنیده میشود. وزوز گوش بم نسبت به سایر انواع وزوز گوش، معمولا بیشترین تاثیر منفی را روی فرد دارد.
وزوز گوش مزمن و حاد
زمانی که فرد به طور موقت و برای کوتاهمدت به وزوز گوش مبتلا شود، آن نوع وزوز اصطلاحا وزوز گوش حاد نامیده میشود. مدت زمان این نوع وزوز گوش از چند ساعت تا ۳ ماه در تغییر است. این در حالی است که اگر وزوز گوش به مدت طولانی و به صورت دائم شنیده شود، از نوع وزوز گوش مزمن به شمار میآید. در صورتی که وزوز گوش فرد بیشتر از یک سال طول بکشد آن فرد به وزوز گوش مزمن مبتلا شده است.
دیدگاهها (0)